fa fa-thumbs-up
Trajnostni izbor naravnih sestavin

Za smrekovo smolo, ki je velik dar narave, smo izredno hvaležni, zato tudi sestavine izbiramo z izredno občutljivostjo in spoštovanjem do narave. Smrekovo smolo nabiramo sami, in sicer na način, ki ne povzroča škode drevesom. Tudi vse ostale sestavine izberemo upoštevajoč trajnostni vidik, v izboru pa so seveda izključno popolnoma naravne sestavine

fa fa-search
Ročno izdelano

Vsi postopki proizvodnje potekajo z veliko skrbnostjo in natančnostjo in ročno, zato v vsak izdelek dodamo delček sebe. Pri proizvodnji upoštevamo visoke standarde higiene in varnosti. 85% odpadkov iz naše proizvodnje gre v postopek recikliranja in med biološke odpadke, le 15% v zabojnik za mešane odpadke.

fa fa-car
Karitativnost

Prav vsak posameznik se lahko v določenem trenutku znajde v težki socialni situaciji. Če ste se v takšni situaciji znašli vi, nas kontaktirajte in poskrbeli bomo, da boste Smrekovit izdelke dobili brezplačno. Tudi sicer vzdržujemo nizke cene naših izdelkov, ker želimo omogočiti dostop do učinkovitosti smrekove smole vsem ljudem.

Zgodovina podjetja

Vse se je začelo leta 1989

Leta 1989 je Janez Konc (Ivo Konc) zasnoval Smrekovit Klasik (smrekovo mazilo), prvo smrekovo mazilo v tem delu Evrope. Odločilen vpliv na to so imele neznosne bolečine v križu, ki jih je čutil že od 10. leta, ko je prebolel klopni meningitis. Težave so se nato le stopnjevale in so bile tako hude, da je bil ob koncu študija na Fakulteti za šport oproščen opravljanja praktičnega dela izpitov, leta 1974 pa tudi opravljanja vojaškega roka v takratni JLA. V tistem času ga je zdravnik specialist napotil na operacijo kot edino možnost, da se izogne invalidnosti pred tridesetim letom starosti. Operacijo je odklonil in začel iskati naravne načine zdravljenja. Na ta način je prišel do gospe Prežle v Lescah, ki mu je dajala smolne obloge, s katerimi se je učinkovito spopadal z bolečinami v hrbtenici.

Ko si je leta 1989 izpahnil prst na roki, črna in lepljiva obloga ge. Prežle ni bila primerna za zdravljenje in tako je napravil prvo Smrekovo mazilo. Pri samem izpahu si s svojim izumom sicer ni mogel pomagati, bilo pa je učinkovito za mnoge druge težave. Smrekovo mazilo se je tako v dveh letih, preko sosedov, prijateljev in znancev, ki so navdušeno pripovedovali o njegovi učinkovitosti, razširilo po vsej takratni Jugoslaviji. Leta 1990 je odprl obrt.

Začelo se je v majhni delavnici v Naklem pri Kranju

Zaradi lastnih težav je leta 1989 Janez Konc (Ivo Konc) v Naklem pri Kranju razvil prvo smrekovo mazilo. Sprva pred garažo svoje hiše, nato je za ta namen uredil majhno poslopje pred hišo.

Janez Konc pri opremljanju smrekovega mazila

Janez Konc (Ivo Konc) je imel že od 10. leta težave s hrbtenico, ki so se stopnjevale do te faze, da mu je zdravnik kot edino možnost, da se izogne invalidnosti, svetoval operacijo. Preko Prežle v Lescah se je srečal z učinkovitostjo smrekove smole in leta 1989 razvil prvo smrekovo mazilo. Operiran ni bil nikoli.

Preselili smo se v Ljubljano

Od leta 2010 podjetje in njegovo poslanstvo nadaljuje Janezov (Ivotov) sin Matic Konc, ki ga je življenska pot privedla v Ljubljano, kamor smo leta 2015 preselili tudi podjetje in proizvodnjo.

Nadaljnji razvoj

Poglabljanje znanja in razvoj novih izdelkov

Znanje o zdravilnosti smrekove smole, pridobljeno preko izkušenj množice uporabnikov Smrekovit Klasik (smrekovega mazila) in raziskovanje njenih kemijskih lastnosti, je v letu 2010 pripeljalo do razvoja novega izdelka Smrekovit Ekstra (smrekovo hladilno mazilo), ki sta ga skupaj zasnovala Janez Konc (Ivo Konc) in njegov sin Matic Konc. Slednji je leta 2010 prevzel podjetje in njegovo poslanstvo. Konec februarja 2015 je sedež podjetja in proizvodnjo preselil v Ljubljano (Podmolniška cesta 14). Z nadaljnjim izobraževanjem, poglabljanjem kemijskega znanja in raziskovanjem lastnosti smrekove smole ter nadgradnjo laboratorijske opreme je leta 2016 razvil nove, še boljše in učinkovitejše izdelke Smrekovit 365,Smrekovit Ekstra v tubi, Smrekovit kapsule in Smrekovit oralno pršilo.

Matic Konc

je po končani Srednji zdravstveni v šoli študiral na Fakulteti za Šport, kjer je diplomiral ter nato šolanje nadaljeval na Laboratorijski biomedicini na Fakulteti za farmacijo. Ves čas je poglabljal znanje o smrekovi smoli in njenem delovanju. Leta 2010 je od očeta Janeza (Ivota) Konca prevzel podjetje in njegovo poslanstvo ter naredil velik napredek v razvoju izdelkov iz smrekove smole.

Prodaja in svetovanje

Na našem naslovu smo vam na voljo vsak delovni dan. Ker se delovnega časa ne držimo, nas na dan obiska pokličite. Z veseljem vam bomo svetovali.

Sodelavci

Matic Konc

Lastnik, direktor podjetja ter hkrati delavec v proizvodnji in razvijalec novih izdelkov iz smrekove smole.

Janez Konc

Ustanovitelj podjetja in prvi v tem delu Evrope, ki je po izročilu prednikov leta 1990 začel izdelovati smrekovo mazilo za trg.

Roman Perko

Uspešno nadaljuje izvajanje Smrekovit bioraztezne terapije po principu začetnika terapije Janeza Konca

Anton Lorenzutti

skrbi, da je embalaža lepo in natančno polepljena z etiketami.

Smrekovit bioraztezna terapija

Začetki Smrekovit bioraztezne terapije

Janez Konc (Ivo Konc) je že kmalu po letu 1990, ko je začel izdelovati Smrekovit Klasik (smrekovo mazilo), razvil lastno »Smrekovit bioraztezno terapijo«, s katero je z veliko občutka in s pomočjo Smrekovit Klasik (smrekovega mazila) imel že kmalu velike uspehe pri sanaciji športnih poškodb. Ljudje so nato množično hodili k njemu in mnogi so si s pomočjo njegovega posega in Smrekovit izdelkov praktično »čez noč« opomogli od težav, ki so jih prej že leta težile (išias, bolečine v križu, v vratnem delu hrbtenice, bolečine v rokah in nogah ter glavoboli kot posledica težav s hrbtenico itd.) 

Manualno zdravljenje hrbtenice so sicer poznali že v starem Egiptu in Grčiji, izvajal naj bi jo tudi Hipokrat v 5. stoletju pred našim štetjem. Na Janeza Konca (Ivota Konca) je pri razvoju svoje lastne »Bioraztezne terapije« največji vpliv imel Gregor Ahčin iz Domžal. »Bil je čudodelnik, mojster manipulacije« pravi sam. Preko poznavanja funkcionalne anatomije (kot profesor športne vzgoje), izkušenj s športnimi poškodbami v času 20 letnega trenerskega dela s smučarskimi skakalci (sodeloval je tudi pri vzponu nordijske kombinacije v sredini 90-tih let) in v času dela terapevta v začetku 90-tih let pri nogometnem prvoligašu NK Naklo ter pod vplivom Gregorja Ahčina, razvil svojo »Smrekovit bioraztezno terapijo« za zdravljenje hrbtenice in nekaterih drugih težav. Leta 2011 je s terapijami prenehal oz. jih izvaja zgolj ljubiteljsko. Njegovo metodo mehke manipulacije zelo uspešno nadaljuje Roman Perko, bivši mladinski svetovni prvak v nordijski kombinaciji.

Princip

Metoda je izključno mehanska in temelji na raztezanju, mehanski nastavitvi tistih gibljivih delov skeleta, ki s pritiskom na živec povzročajo težave vzdolž živca, ki je stisnjen. Navadno gre pri teh težavah za neznatne premike vretenc, ki nato  glede na lokacijo premikov povzročajo bolečine bodisi lokalno v hrbtenici, če pa vkleščeni živec oživčuje večje število mišic, pa pogosto tudi izven področja hrbtenice, kar se kaže kot bolečine v nogah, ki se širijo preko zadnjice v stegno in navzdol do prstov na nogah (išijas), bolečine v rokah, oslabljena moč rok, mravljinci v rokah ali nogah, glavoboli ipd. T.i. subluksacije (neznatni premiki sklepov) se lahko pojavijo tudi v drugih sklepih, najpogosteje v rami in prav tako lahko povzročajo težave vzdolž celotne okončine. Mehanska nastavitev takšnih premikov z "Smrekovit bioraztezno terapijo" se je izkazala za izvrstno pomoč pri uporabi Smrekovit izdelkov.
»Smrekovit bioraztezno terapijo« je prevzel Roman Perko, nekoč izvrsten kombinatorec (mladinski svetovni prvaku), ki metodo nadaljuje in je pri tem zelo uspešen.

 

Izvajalec "Smrekovit bioraztezne terapije po Ivu Koncu":
 
Bioterapija, Roman Perko s.p.,

Srednja pot 11

4290 Tržič

tel.: 041 423 279

e-naslov: bioterapija1@gmail.com